Бобри изграждат бентове, за да се ограничат щетите от наводненията в Англия

Бобри ще бъдат пуснати в два района във Великобритания, които разчитат на невероятните им способности като строители на бентове, за да се води борба с наводненията, предаде Франс прес.

От Националния тръст за съхранение на историческото и природно наследство на Великобритания оповестиха, че се предвижда евразийски бобри да бъдат пуснати в два района в Южна Англия следващата година.

"Построените от бобри бентове позволяват да се съхрани вода през периоди със сух климат, да се намалят наводненията и да се подобри качеството на водата", заяви експертът Бен Ърдли. 

Джонсън посрещнат с недоволство в британски район, пострадал от силните наводнения

Бобрите са изчезнал вид във Великобритания от 16-и век, тъй като били ловувани за кожата и месото им. Жлезите им отделят секрети, които са използвани за производство на аромати за хранителни продукти.

Тези гризачи изграждат хабитат за много видове, от насекоми до дивеч.

"Пускането им в природата ще допринесе ландшафтът да стане по-резистентен към климатичните промени и лошото време", отбеляза Ърдли.

Една двойка бобри ще бъде пусната близо до националния парк Ексмур в Югоизточна Англия, а друга - в покрайнините на националния парк Саут Даунс, близо до южния бряг на Англия.

Коментари

  1. 2019.11.21 | 12:57

    А, ето кой ще им работи на британците след Брекзит. Европейците се заменят от бобри. Добре са разбрали че от Бангладеш и Сингапур няма какво да очакват освен абонати за социални помощи.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет