Екатеринa Захариева пристигна в Германия за честванията на 30 г. от падането на Берлинската стена

  • 09 ноември 2019 11:42

  • 408
  • 1
Екатеринa Захариева пристигна в Германия за честванията на 30 г. от падането на Берлинската стена
© Фейсбук

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на пристигна на летище ''Тегел'' в Берлин. Днес в столицата на Федерална република Германия тя ще участва в тържеството  по повод 30-ата годишнина от падането на Берлинската стена.

Тържествената церемония ще се състои на Бранденбургската врата, а неин домакин е управляващият кмет на Берлин Михаел Мюлер. Поканени са министрите на външните работи и министрите на културата на страните-членки на ЕС, върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност, генералният секретар на НАТО, както и външните министри на САЩ, Канада, Русия, Коста Рика и министрите на културата от Швейцария, Русия, Грузия и Норвегия.

Преди тържествената церемония германският министър на външните работи Хайко Маас ще даде прием за министрите на външните работи от ЕС, върховния представител на ЕС, генералния секретар на НАТО и министрите на културата.

Последвайте канала на

Novini.bg
408 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????

2019.11.09 | 12:10

1

Да не би,да започват да я СТРОЯТ наново?!

Добави коментар

Водещи новини