Емил Радев: Прането на пари е заплаха за сигурността на ЕС

Пропуските в прилагането на съществуващата правна рамка за борба с прането на пари в много от държавите-членки позволяват на престъпници и терористи да финансират своята дейност и изправят Европейския съюз пред реални заплахи. Това заяви зам.-председателят на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) пред своите колеги от Европейския парламент в Брюксел.

Коментарът на българския евродепутат от ЕНП/ГЕРБ бе направен в отговор на презентирания от представители на Европейската комисия пакет от мерки за борба с прането на пари. В качеството си на постоянен докладчик на ЕНП в комисията по граждански свободи относно темата с прането на пари Радев обърна специално внимание на звената за финансово разузнаване, които играят ключова роля за идентифициране на рисковете в страните-членки. Българският евродепутат отчете, че ,,заради различния си статут, правомощия и начин на организиране, някои звена за финансово разузнаване нямат достъп до съответната информация и не могат да я обменят''.

Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) не пропусна да коментира и последния доклад за анализа на евентуалните заплахи, който идентифицира нови примери за т.нар. рискови продукти. Сред тях попада и футболът. По този повод от Европейската комисия препоръчват на държавите-членки да решат кои участници ще бъдат обхванати от задължението за докладване на съмнителни сделки.

,,Не трябва ли да говорим за унифициран европейски подход по тази тема, като бъдат включени и други спортове, предвид инвеститорите в европейския спорт от трети страни?!'', попита Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) своите колеги в ресорната комисия на ЕП и представителите на Европейската комисия.

Коментари

  1. 2019.11.09 | 16:01

    Е.Радев,а Йончева каква е?! Докога тая ще се разхожда из ЕП необезпокоявана? Тя не беше ли перачка? Позор за България!

  2. 2019.11.09 | 14:05

    ЕС и без тази заплаха е пътник, споко!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет