Полша експулсира шведски неонацист

Полша експулсира в Швеция шведски гражданин, обвинен в принадлежност към неонацистко движение и осъждан в миналото заради бомбени атаки срещу центрове за бежанци, предаде Франс прес.

Според полските специални служби присъствието на шведа Антон Т. представлява сериозна, реална и непосредствена заплаха за сигурността и обществения ред в Полша. Той бил член на неонацисткото Северно движение за съпротива, чиято цел е да създаде чрез референдум националсоциалистическа северноевропейска република.

В миналото шведът е бил осъден в родината си на година и половина затвор за участие в атентати, включително със самоделни бомби, срещу приемни центрове за бежанци в Гьотеборг.

В Полша шведът дошъл, за да премине паравоенно обучение за боравене с оръжие, идентично с използваното от Брентън Тарант, който нападна джамии в новозеландския град Крайстчърч, твърдят полските специални служби.

При атаките, извършени от Тарант през март, бяха убити 51 души, а нападателят ги излъчи директно в социалните мрежи.

Коментари

  1. 2019.11.08 | 17:19

    Неграмотните черни престъпници в приемните центрове са черно злато на крайнолевите откачалки. Все пак някой трябва да прави деца на жените там, защото от пед....ия вече няма мъже.

  2. 2019.11.08 | 16:56

    никой не говори колко християни избиха в ливан, сирия и ирак ислямските главорези. а в дома си като не ги искаш си неонацист. педалски съюз.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет