Сърбия има План "Б" за ЕС

  • 31 октомври 2019 15:31

  • 890
  • 1
Сърбия има План "Б" за ЕС
© Gettyimages (архив)

В моментите, когато от ЕС пристигат вести, че страните от Западните Балкани, вместо пълноправно членство, може да получат „специално партньорство“, за Сърбия се появява План „Б“, пишат сръбските медии, предава агенция „Макфакс“.

Този план, според материал на ТАНЮГ, вече е в действие, както личи от настояването на сръбския президент Александър Вучич за засилено регионално сътрудничество в Западните Балкани.

Както разкрива неназован източник от дипломатическите кръгове пред „Курир“, работи се за икономически съюз на страните от региона, който би си партнирал с ЕС до пълноправното членство на всяка страна поотделно.

„Западните Балкани трябва да се свържат по-добре. Това би бил икономически съюз, в който всички страни ще си сътрудничат, ще засилват икономическата сила на своите пазари и когато дойде време за прием в ЕС, те ще влязат като икономически силни държави“, обяснява събеседникът на белградското издание.

Според информацията на вестника, Вучич е получил подкрепа от черногорския си колега Мило Джуканович за идеята за по-тясно регионално сътрудничество.
 

Последвайте канала на

Калина Христова
890 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
леле мале

2019.10.31 | 16:28

1

ЕС след като ни върнете Поморавието и Западните покрайнини! Ньойският договор изтича и е време да се повдигне въпроса за съдбата на нашите братя, които сърбите мачкат и до днес!

Добави коментар

Водещи новини