Путин се среща с Орбан

Президентът на Русия Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През ще пристигна на работна визита в Будапеща в сряда по покана на унгарския премиер Виктор Орбан, съобщава пресслужбата на Кремъл, предава ТАСС.

„По време на разговорите се планира да бъдат обсъдени редица въпроси от руско-унгарското сътрудничество, предимно в търговската, икономическата, културната и хуманитарната сфера, както и обмен на мнения по редица належащи международни и регионални теми“, се казва в изявлението.

Ръководствата на Русия и Унгария разменят посещения ежегодно. Предишните преговори на лидерите се проведоха в Москва през септември 2018 г., след това Путин и Орбан очертаха планове за сътрудничество между двете страни за бъдещето и обсъдиха належащи международни въпроси, включително ситуацията в Украйна и Сирия. Според президента на Руската Федерация Унгария е „важен и надежден партньор на Русия в Европа“.

"Ние сме заинтересовани от руско-унгарските отношения, които се задълбочават във всички посоки“, каза тогава Путин, отбелязвайки, че това се отнася преди всичко за развитието на взаимноизгодни търговски и икономически връзки.

Руският лидер последно посети Будапеща през август 2017 г., а преди това - през февруари същата година.

 

Коментари

  1. 2019.10.30 | 13:35

    Цървули!!!Време е да се отървем от псевдонационалистите-популисти и всякакви други продажни Кремълски подлоги!!!"Националист",приятел на Москва е оксиморон,като дървено желязо или топъл фризер!!!И това в Унгария,където през 1956 г. бяха избити над 2500 унгарци от Червената Орда!!!Орбан,Льо Пен и нашата уруспия Долен Волен Педерунгел са агенти на Рускенефа,които нямат нищо общо с Национализма!!!Ура и Слава!!!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет