По 30 000 паунда са взели каналджии за пътник в камиона-ковчег

По 30 000 паунда на човек са получили трафикантите, които организирали превоза на 39-мата азиатци, намерени мъртви в камиона-ковчег в югоизточния английски град Грейс на 23 октомври, написа лондонският в. Гардиън.

Според информацията на британското издание бащата на една от жертвите - виетнамец, наречен Нгуен, е заложил дома си, за да може да изпрати детето си в Европа. Медията от Обединеното кралство посочи още, че вероятно виетнамците са били снабдени с фалшиви паспорти на Китайската народна република. Маршрутът на смъртоносния тежкотоварен автомобил е бил  Виетнам, Китай, Русия, Полша, Германия, Белгия и Великобритания.

"Гардиън" написа и за тарифата на каналджиите. Трафикантите на хора предлагат три класи в камионите. Първа - в кабината на шофьора и имигрантите нощуват в хотели и мотели. Втора класа е предлагала пътуване в кабината или каросерия, където пътникът се е радвал на сравнително комфортни условия. Третата класа се е наричала С02 (въглероден диоксид – естествен охладител). Както вече писахме, най-вероятната  причина за смъртта на 39-мата души е била ниска температура в камиона.

 

Коментари

  1. 2019.11.04 | 23:25

    ABE TAPANI--AKO IMAT 30 000 PAUNDA---STE HODJAT LI V SKAPANATA MUSULMANSKA ANGLIJA--KAKVO PIŠETE TAPOTII. ZA CJALATA GRUPA 30 000 DA, TOVA E 700-800 NA COVEK.COBANI TAPI.

  2. 2019.10.27 | 16:18

    BRAVO , NAPISANO MNOGO DOBRE.,TO4NO TAKA

  3. 2019.10.27 | 15:37

    Странно защо нито една страна от ЕС и ръководството на ЕС не зададоха въпроса откъде "бедните" мигранти, които настойчиво ни приканват да хрантутим и приемаме безусловно, разполагат с подобни суми!? В Афганистан, Сомалия, Чад , Пакистан и т.н. това са доходи за 6 живота!!! Кой раздава пари на тези орди, за да съсипва Европа и да превръща богатите от труда си европейци в бъдещи бедняци, заради издръжката на тези необразовани и мързеливи в по-голямата си част същества!? А за непридружените малолетни "троянски коне", които чудесно знаят обаче как да изнасилват европейки, никой не говори...защо ли?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет