Обещаните суми за глобалния фонд за климата достигнаха близо 11 млрд. долара

  • 25 октомври 2019 14:04

  • 292
  • 1
Обещаните суми за глобалния фонд за климата достигнаха близо 11 млрд. долара
© Getty Images/Guliver

Френският финансов министър Брюно Льо Мер заяви днес, че обещаните суми за попълване на международния фонд за подпомагане на бедните страни да се справят с климатичните промени ще достигнат 11 милиарда долара, предаде Асошиейтед прес.

На конференция в Париж, посветена на попълването на така наречения Зелен фонд за климата, Льо Мер окачестви това като "голям успех". Той добави, че "това е европейски успех", и отбеляза, че само Франция, Германия и Великобритания предоставят почти половината от сумата.

Решението на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да не отпусне сумата от 2 млрд. долара от общо 3 млрд. долара, обещани от предшественика му Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, допринесе за недостиг на средства във фонда, който останалите страни се мъчеха да запълнят.

Срещата в Париж се състоя малко повече от месец преди годишната конференция за климата на ООН, която тази година ще бъде в чилийската столица Сантяго.

Последвайте канала на

Novini.bg
292 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
циониската мафия

2019.10.25 | 15:28

1

много ще, им се зарадва.

Добави коментар

Водещи новини