ЕС отложи решението за отсрочка на Брекзит

25 октомври 2019 13:44

ЕС отложи решението за отсрочка на Брекзит
53 9дни
© Getty (архив)
869 0

Европейският съюз няма да приеме решение за отлагане на Брекзит в близките два-три дни, предаде Сканйюз.

Според информацията на медията Брюксел е признал необходимостта Обединеното кралство да не напусне  28-те в договорения срок. Европейските институции обаче надали ще приемат решение преди началото на следващата седмица, посочи още Скайнюз.

"Ние имаме принципно съгласие за отсрочване на Брекзит", е казала говорителката на Европейската комисия Мина Андреева след срещата на посланиците  на 27-те членки на ЕС в Брюксел. "Ние ще продължим да работим и в бъдеще", е посочила още тя.

"Ние проведохме конструктивна дискусия. Все още обаче не сме стигнали до няколко конкретно решение", това е казал главният преговарящ за Брекзит от страна на ЕС френският дипломат Мишел Барние.

Както вече писахме, премиерът в Лондон Борис Джонсън е заявил за желанието си за провеждане на предсрочни парламентарни избори на 12 декември. Вотът би дал време на Джонсън да получи ново отлагане на Брекзит.

Представител на Шотландската народна партия от своя страна е посочил, че иска предсрочният вот да се състои на 5 декември.

Брекзит се очаква да стане факт на 1 ноември 2019 г. (идния петък).

Валери Зайцев
869 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини