Германия ще номинира Изабел Шнабел за член на управителния съвет на ЕЦБ

Германия ще номинира университетската преподавателка Изабел Шнабел за член на управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ), съобщи днес информиран източник, цитиран от Ройтерс.

Шнабел, която миналия месец защити ЕЦБ на фона на множеството критики за най-новия пакет стимули на банката, ще стане втората жена в 25-членния управителен съвет след новия президент на институцията.

Изабел Шнабел, която е член на германския съвет на икономическите експерти (известен като "Съвета на мъдреците" - бел. ред.), ще замени Сабине Лаутеншлегер, която подаде оставка от управителния съвет на ЕЦБ миналия месец, след като неуспешно се противопостави на политиката на стимули на финансовата институция.

Макар членовете на съвета на ЕЦБ да се назначават от европейските лидери, Германия де факто има постоянно място в управителния съвет на ЕЦБ, така че нейният кандидат на практика има осигурено одобрение, отбелязва Ройтерс.

Шнабел, която е сочена за консервативен политик и експерт по паричната политика, заяви миналия месец, че най-новият пакет от стимули на ЕЦБ е твърде голям, но е в правомощията на банката.

Президентът на Бундесбанк (Bundesbank) Йенс Вайдман открито критикува решението на ЕЦБ, но Шнабел защити банката, предупреждавайки, че прекалените критики ще подкопаят доверието в институцията.

Коментари

  1. 2019.10.23 | 04:37

    до. цял свят. от гл. шеф. на тайно разузнаване. получихме информация за нашият румен крумов йорданов. гр кюстетдил. ул. гърлянски черешарник.10 в софия и навсякаде плашите румен . румен няма дасе уплаши защото го сменяме. всички са заснети. съседи на румен. в софия и в кюстендил плащат да бият румен . президента е наредил. да термозят румен и даго убият. несме вярвали това. в президента. румен нищо невие направил. за даго гоните от софия. и от всякаде сенчестите щеси платят скъпо. за термозите на румен. от днес на татак.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет