Албанският премиер възнамерява да продължи борбата за влизане в ЕС

  • 19 октомври 2019 06:48

  • 570
  • 1
Албанският премиер възнамерява да продължи борбата за влизане в ЕС
© Getty Images/Guliver (архив)

Албания ще продължи да полага усилия за начало на преговорите за влизане в ЕС. Това заяви вчера албанският премиер Еди Рама в коментар на решението на Европейския съвет да отложи датата за начало на преговорите с Албания и Северна Македония за присъединяване към Евросъюза, предаде ТАСС.

"Просто трябва да продължим, защото няма друга алтернатива. Европейска Албания - това е единствената алтернатива и това е сериозно и необходимо задължение към бъдещите поколения", подчерта албанският премиер на пресконференция за резултатите от срещата в Брюксел.

На въпрос за възможно намерение да подаде оставка във връзка с исканията на опозицията Рама отговори, че не възнамерява "да губи време с хора, които нямат с какво друго да се занимават".

По-рано вчера Европейският съвет не можа да се договори за определяне на дата за начало на преговори със Северна Македония и Албания за присъединяването им към ЕС.

Последвайте канала на

570 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.10.19 | 09:20

1

ami to evropa se napalni sas poslushnici i kradci kraino nvreme ve da prieme i nai goliamiat narko kartel da da i se vidi kraiat nai posle i bez tova niama smisal ot tozi pedalskiat saiuz.

Добави коментар

Водещи новини