Семейство прекара 9 г. в таен изолатор, чакайки ''края на времето''

Семейство от Холандия, изкарало около девет години в специално убежище в дома им в провинция Дренте, бе открито от властите, след като член от семейството си е позволил наскоро да напусне мястото и да изпие няколко бири в местния бар.

,,Попаднахме на шестима души, заключени в тясно пространство, което в никакъв случай не представляваше мазе, а по-скоро някакво конструирано и специално убежище'', посочиха от полицията.

Бащата на шестте деца е бил арестуван, като тепърва ще се установява дали те са били принудени или по собствено желание са били държани долу в продължение на девет години.

По-късно обаче кметът на селцето споделил пред местни медии, че задържаният 58-годишен мъж всъщност е австрийски гражданин и не е баща на тези деца. По информация на холандските медии семейството е било изолирано от света ''в очакване на края на времето''.

,,Поговорих си малко с него, при което той ми обясни, че бил избягал и се е нуждаел от помощ. Точно тогава реших да потърся полицията. Самият той имаше доста дълга коса, мръсна брада, доста износени дрехи и изглеждаше някак объркан. Спомена, че никога не е посещавал училище, а на фризьор не е ходил от девет години'', разказва барманът, обслужил младежът, който си поръчал и изпил пет бири.

По случая е образувано разследване, като все още не е ясно къде е майката на децата. Според кмета на селцето обаче тя е починала ''преди известно време''.

,,Странно, но сега като се замисля, никога не съм доставял пратки или писма на този адрес'', отбелязва по случая и местният пощальон.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет