Семейство прекара 9 г. в таен изолатор, чакайки ''края на времето''

  • 16 октомври 2019 13:51

  • 7897
  • 0
Семейство прекара 9 г. в таен изолатор, чакайки ''края на времето''
© Pixabay

Семейство от Холандия, изкарало около девет години в специално убежище в дома им в провинция Дренте, бе открито от властите, след като член от семейството си е позволил наскоро да напусне мястото и да изпие няколко бири в местния бар.

,,Попаднахме на шестима души, заключени в тясно пространство, което в никакъв случай не представляваше мазе, а по-скоро някакво конструирано и специално убежище'', посочиха от полицията.

Бащата на шестте деца е бил арестуван, като тепърва ще се установява дали те са били принудени или по собствено желание са били държани долу в продължение на девет години.

По-късно обаче кметът на селцето споделил пред местни медии, че задържаният 58-годишен мъж всъщност е австрийски гражданин и не е баща на тези деца. По информация на холандските медии семейството е било изолирано от света ''в очакване на края на времето''.

,,Поговорих си малко с него, при което той ми обясни, че бил избягал и се е нуждаел от помощ. Точно тогава реших да потърся полицията. Самият той имаше доста дълга коса, мръсна брада, доста износени дрехи и изглеждаше някак объркан. Спомена, че никога не е посещавал училище, а на фризьор не е ходил от девет години'', разказва барманът, обслужил младежът, който си поръчал и изпил пет бири.

По случая е образувано разследване, като все още не е ясно къде е майката на децата. Според кмета на селцето обаче тя е починала ''преди известно време''.

,,Странно, но сега като се замисля, никога не съм доставял пратки или писма на този адрес'', отбелязва по случая и местният пощальон.

Последвайте канала на

Novini.bg
7897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини