Убиецът на парижките полицаи е бил програмист, чул гласове преди престъплението

Съпругата на човека, убил вчера с нож четирима полицаи в полицейската префектура в Париж, е казала пред следователите, че вечерта преди убийството поведението на нейния мъж е било необичайно и превъзбудено, предаде АФП, като се позова на източник, който е в течение на случая.

Убиецът е 45-годишен компютърен специалист, който работел в Дирекцията на разузнаването на полицията от 2003 г. и страдал от глухота. След атаката той беше застрелян от полицай в двора на префектурата. Жена му от вчера е в ареста и е била разпитана.

Според френската телевизия Бе Еф Ем тя е казала, че в нощта преди престъплението мъжът ѝ внезапно изгубил разсъдъка си. Бил се събудил от това, че чул гласове в главата си, внезапно скочил от леглото и започнал да говори несвързано. Телевизията отбелязва, че жената има увреждане на слуха и работи като преводач на жестомимичен език. Следователите са разпитали и брата на убиеца, но информация от разпита му не бе дадена.

При претърсването в дома на семейството в Гонес, в района на Париж, не са открити улики в подкрепа на хипотезата за силна радикализация на мъжа, който преди година и половина приел исляма. Компютърните устройства, иззети при претърсването, все още се проучват, каза източникът на АФП.

 

Коментари

  1. 2019.10.04 | 12:26

    мдам, дето има ислям има и кръв. алах му е нашепнал да убива хора в негово име. а мултикулти педалите да се толераската и да обясняват за толерантността и многообразието.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет