Лондон обяви инвестиции от 13 милиарда лири в британското здравеопазване

29 септември 2019 14:52

Лондон обяви инвестиции от 13 милиарда лири в британското здравеопазване
© Pixabay
1364 0

Британското правителство обяви днес план за инвестиции от 13 милиарда лири (16 милиарда долара) в 40 болници, предадоха ДПА и ТАСС. За десет години с парите ще бъдат изградени нови болници, а стари ще бъдат основно ремонтирани, каза министърът на здравеопазването Мат Хенкок. Той обеща и подобряване на грижите за душевно болните пациенти.

В интервю пред неделното издание на "Телеграф", публикувано днес, премиерът Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заявява, че здравните услуги са един от трите приоритета на неговото правителство. Това ще бъде най-голямата сума, инвестирана някога в Националната здравна система .

Интервюто бе публикува в деня, когато започна конгресът на управляващата Консервативна партия в Манчестър, на който ще се търси изход от спора за Брекзита. Речта на премиера и лидер на партията Джонсън ще бъде произнесена в сряда, последния ден на конгреса.

Според премиер Лондон плаща седмично 350 милиона лири на ЕС и е по-добре тези пари да бъдат изхарчени за здравеопазване. Джонсън пропуска да спомене, че значителна част от британската вноска в бюджета на ЕС се връща обратно в Лондон, например за земеделски субсидии, отбелязва ДПА.

БТА
1364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини