Близо 2000 румънци са засегнати от фалита на "Томас Кук"

  • 25 септември 2019 18:33

  • 462
  • 1
Близо 2000 румънци са засегнати от фалита на "Томас Кук"
© Pixabay

Близо 2000 румънски туристи са засегнати от фалита на британския туроператор "Томас Кук", като по-голямата част от тях дори не са успели да заминат на почивка, съобщи днес министърът на туризма Богдан Триф, цитиран от в. "Адевърул".

"Засегнати са 2000 туристи, като половината от тях дори не успели да заминат", каза министърът и обясни, че до момента не е постъпило нито едно искане за репатриране в МВнР или в Националната асоциация на туристическите агенции.

Туристите, които не са успели да заминат на почивка, но вече са заплатили цената й, ще получат обратно парите си от агенциите, каза Богдан Триф.

Той съобщи за случай на румънски туристи в Кипър, които били евакуирани от стая в тризвезден хотел преди края на почивката си, но туристическата агенция, с която са заминали, е покрила останалите дни, които не са били заплатени от "Томас Кук".

Най-старият туристически оператор в света "Томас Кук" обяви в понеделник фалит, след като през уикенда не успя да намери необходимите средства за оцеляването си. Компанията влиза в състояние на "незабавна ликвидация", посочва в. "Адевърул" и припомня, че фалитът на "Томас Кук" е засегнал около 600 000 туристи в страни от цял свят.

Последвайте канала на

БТА
462 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
А в БГ

2019.09.25 | 18:55

1

двама - трима, има - няма.

Добави коментар

Водещи новини