Франция праща експерти в Саудитска Арабия

  • 18 септември 2019 10:55

  • 333
  • 0
Франция праща експерти в Саудитска Арабия
© Pixabay

Президентът Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на е потвърдил на саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, че Франция ще изпрати експерти за участие в разследванията на атаките срещу саудитски петролни инсталации, съобщи Елисейският дворец, цитиран от Франс прес.

В разговор с Мохамед бин Салман вчера Макрон остро е осъдил атаките и е уверил, че Франция е солидарна със Саудитска Арабия. Той е потвърдил ангажимента на Франция за сигурността на Саудитска Арабия и стабилността в региона.

В отговор на молбата на саудитските власти Макрон е потвърдил на Мохамед бин Салман, че в Саудитска Арабия ще бъдат пратени френски експерти за участие в разследванията за произхода и обстоятелствата на нападенията от 14 септември, се казва в изявлението на френското президентство.

За нападенията поеха отговорност йеменските бунтовници хуси.

Япония не е видяла никаква разузнавателна информация, която да показва, че Иран е замесен в атаките над саудитските петролни инсталации, заяви японският министър на отбраната Таро Коно, цитиран от Ройтерс.

"Не разполагаме с никаква информация, която да сочи към Иран. Смятаме, че извършители са хусите въз основа на изявлението им, с което те поеха отговорност", заяви министърът.

Япония продължава да поддържа добри връзки с Иран въпреки влошаването на отношенията между Техеран и Вашингтон. В понеделник Коно заяви, че Япония не може да участва в никакви военни ответни удари срещу Иран поради конституционни ограничения и вместо това ще се стреми към дипломатическо решение на сегашната криза.

Последвайте канала на

БТА
333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини