Борис Джонсън вижда очертанията на сделка за Брекзит, макар че не е непременно сигурна

Има добри шансове за сделка за Брекзит, но това не е непременно сигурно, каза днес британският министър-председател Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е след среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето в Люксембург, предаде Ройтерс.

"Да, има добър шанс за сделка, да, мога да видя, че тя се оформя, всеки може да види приблизително какво може да се направи", заяви Джонсън пред репортери.

"Моментът е труден, очевидно имаме много голямо желание да направим това, но не искам хората да си мислят, че то непременно е "в кърпа вързано". Не е непременно в кърпа вързано, ще трябва да се свърши усилена работа", каза той.

Люксембургският министър-председател Ксавие Бетел разкритикува Джонсън за това, че не представя работещи предложения за уреждане на Брекзит и се опитва да обвини ЕС за "кошмара".

"Не превръщайте ЕС в лошия", каза Бетел пред репортерите след разговора с Джонсън.

Бетел стоеше сам на подиума, подготвен за изявления от двамата лидери, но Джонсън си тръгна веднага след срещата, освикран от протестиращи, които крещяха "Позор". Британският министър-председател обясни, че не е присъствал на пресконференцията заради вдигания от демонстрантите шум, предаде ДПА.

Коментари

  1. 2019.09.16 | 20:46

    Като гледам положението в Англия е "от глупав по-глупав"

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет