Дейвид Камерън отправи критики срещу сегашния министър председател Борис Джонсън

  • 15 септември 2019 20:05

  • 1403
  • 0
Дейвид Камерън отправи критики срещу сегашния министър председател Борис Джонсън
© gettyimages

Бившият британски премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. заяви, че сегашният министър-председател Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е не е вярвал истински в Брекзит, докато е водел кампанията за напускане на ЕС през 2016 г., предаде БТА

Камерън отправи обвинението в статия, публикувана днес във в. "Таймс".

"Заключението, до което стигнах беше, че той рискува с резултат, в който не вярваше, защото щеше да бъде полезен за политическата му кариера", заяви той.

Камерън обяви референдума за Брекзит, но след това подаде оставка, след като не успя да убеди гласоподавателите да останат в ЕС. Той очакваше Джонсън да подкрепи позицията му, но сегашният премиер стана един от лидерите на противниковия лагер. Джонсън продължава да настоява, че Брекзит трябва да има на 31 октомври, със или без сключено споразумение с ЕС за напускане. Парламентът прие закон, който го задължава да поиска ново удължаване на срока, ако не бъде постигнато споразумение до средата на октомври, но той твърди, че няма да го направи при никакви обстоятелства.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини