Кралица Елизабет Втора одобри законопроект за спиране на Брекзит на 31 октомври без сделка

Законопроект, имащ за цел да предотврати излизане на Великобритания от Европейския съюз на 31 октомври без споразумение, придоби силата на закон, след като беше одобрен днес от кралица Елизабет Втора, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Кралското одобрение беше обявено от председателя на Камарата на лордовете Норман Фаулър.

Одобрението на кралицата се смяташе за формалност, след като парламентът одобри законопроекта, срещу който се противопоставя правителството.

Законодателството би принудило британския министър-председател Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да търси отлагане на крайния срок за излизане на Великобритания от Европейския съюз на 31 октомври, ако не бъде постигнато споразумение. Премиерът казва, че няма да търси отлагане на крайния срок.

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу заяви, че ще се оттегли до края на следващия месец след десет години на поста.

Той каза пред депутатите, че ако парламентът гласува днес в подкрепа на предсрочни избори, ще подаде оставка преди предизборната кампания. Ако парламентът не подкрепи предсрочни избори, Бъркоу ще се оттегли на 31 октомври, когато се предвижда Великобритания да напусне ЕС.

Той заяви, че ще подаде оставка и като председател на Камарата на общините, и като депутат.

Бъркоу разгневи консервативното правителство, като многократно позволи на депутатите да установят контрол върху дневния ред на парламента, за да насочват курса на Брекзит. Той казва, че просто изпълнява своята роля, позволявайки на парламента да има думата.

Консерваторите заявиха по-рано, че ще се противопоставят на Бъркоу на следващите национални избори, нарушавайки установената практика председателят да бъде избран без съпротива.

Коментари

 1. 2019.09.10 | 11:57

  със сделка, без сделка. не мога да разбера за какво се пазарят. нещо чалъми си въртят, но не казват какви.

 2. 2019.09.10 | 10:21

  Тия много държеливи, бе, повече от три години не знаят пика ли им се или пък им се ака. Колко други важни въпроси стоят без решение или действие, докато се занимаваме с мързеливци, които са свикнали да са богати без да работят или плащат за нищо.

 3. 2019.09.09 | 20:43

  имаха референдум, гласуваха, да излизат. Стига са отлагали. ГОлям одвуличие

  1. 2019.09.10 | 03:20

   Гласуваха да излизат ама не без сделка. Всички бяха излъгани. Излъгаха ги като им казаха че ако няма сделка - няма да излязат. А сега им казват че има или няма - пак ще излязат. Който следи - знае за какво става на въпрос.

 4. 2019.09.10 | 03:16

  Единственната работеща демокративна държава в света е на кръстопът. Въпроса е ще победи ли демокрацията или ще се срине както всички останали?

 5. 2019.09.09 | 21:17

  То остана и всички да са на едно мнение и щях да си помисля, че са к*рвите на пожарникаря

 6. 2019.09.09 | 19:32

  Борка, избра ли си канавка бе?

 7. 2019.09.09 | 19:16

  F-u-c-k EU!

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет