Жан-Ив Льо Дриан: Франция казва "не" на забавянето на Брекзит

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан се противопостави на всякакви забавяния на излизането на обхванатата от политическа нестабилност Великбритания от Европейския съюз на 31 октомври, предава AFP.

„При сегашните обстоятелства, казваме не. Няма да минаваме през всичко това на всеки три месеца“, заяви Дриан пред френски медии.

По-рано стана ясно, че парламентът в Обединеното Кралство е приел указ, според който премиерът Борис Джонсън ще бъде заставен да забави излизането на страната от ЕС или да сключи бърза сделка с Брюксел. Той от своя страна отговори като изключи депутатите от Консервативната партия, които подкрепиха гласуването и заяви, че ако наредбата бъде окончателно въведена, няма да се съобрази с нея, което предизвика бурни реакци в Лондон.

Коментари

  1. 2019.09.08 | 16:41

    ако България излезе от ЕС и НАТО ще се върна да живея там , изкарах парите си в сащ където се ходи само за да се краде и в момента живея в най-красивия град на света - Самара в Русия , чета глупостите в българските медии и се чудя да акъла на хората, явно нивото е такова.

    1. 2019.09.08 | 17:03

      А зщо не изкара парите си в Русия бе боклук. По добре изобщо не се връщай. А що се однася до красотата на Самара, грешиш.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет