Внукът на Чърчил: Великобритания е в "свободно падане" заради Брекзит

  • 05 септември 2019 06:34

  • 1901
  • 2
Внукът на Чърчил: Великобритания е в "свободно падане" заради Брекзит
© Pixabay

Великобритания е в "свободно падане" заради Брекзит, заяви Никълъс Соумс, внукът на Чърчил, цитиран от Ройтерс.

Във вторник британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е изключи 21 депутати, сред които и Соумс, от Консервативната партия и им забрани да се явят като нейни кандидати на следващите парламентарни избори, след като те гласуваха срещу правителството, за да постигнат отлагане на излизането на страната от Европейския съюз.

71-годишният Соумс, който е член на Камарата на общините от 1983 г., каза, че Брекзит е опетнил имиджа на Великобритания. "Това, което ме безпокои, е, че акциите на Великобритания в света са в свободно падане, и аз се страхувам, че нашата позиция в световните дела ще отслабне много заради (излизането от ЕС). Това е предизвикващият най-голямо разделение въпрос през моя живот", заяви внукът на Чърчил пред Би Би Си.

В емоционална реч в парламента, Соумс каза, че винаги е подкрепял Брекзит след референдума от 2016 г. и че за разлика от Джонсън и други министри от кабинета и трите пъти е гласувал в подкрепа на отхвърленото от парламента споразумение за развода, договорено от предишния премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

Последвайте канала на

БТА
1901 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Никакво падане,

2019.09.05 | 08:19

1

който може гледа да се измъкне от седесарския кенеф ЕС. Германия създаде тая изг.ъзица заради евтината работна ръка от бедстващите след нежните революции на ЦРУ страни - Полша, Румъния, Украйна, а се оказа че тия засмукаха немските социални помощи и не щат да се връщат.

Много си прост

2019.09.05 | 08:54

2

Малоумници, като теб, хмърлиха България в ръцете на руските пияници, които ги мързи да гледат и за това искат
ковунизъм !

З това сега сме на опашката на Европа !

А ти Германия не я мисли, а се учи, щото невежеството ще те убие, теб и твоите деца и внуци !

Добави коментар

Водещи новини