Седем души са арестувани в Гърция за връзки с "Ислямска държава"

За последните три години в Гърция са арестувани седем души за предполагаеми връзки с близкоизточната радикална групировка „Ислямска държава“. Това обяви министърът на защитата на гражданите Михалис Хрисохоидис пред парламента, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini.

В отговор на въпрос на партията „Гръцко решение“ Хрисохоидис представи документи, от които е видно, че от 2017 г. до 14 август тази година гръцките власти са задържали седем чуждестранни граждани, издирвани с европейски или международни заповеди за арест заради съмнения за участие в джихадистки дейности.

„Гръцките власти са в непрекъснато състояние на бдителност за потенциалното местоположение на заподозрени екстремистки елементи, за анализиране и оценка на всяка информация, която може да излезе по отношение на екстремистките ислямистки дейности и за извършване на задълбочени проверки на лица, попадащи под тяхната компетентност“, увери Хризохоидис.

Министърът добави, че полицейските служители преминават специално обучение за забелязване на хора, които могат да показват признаци на радикализация, „които потенциално може да доведат до актове на екстремизъм и тероризъм“.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет