Масови протести във Великобритания се очакват днес

  • 31 август 2019 09:56

  • 1637
  • 2
Масови протести във Великобритания се очакват днес
© gettyimages

Демонстрации из цяла Великобритания ще има днес в знак на протест срещу решението на премиера Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е да наложи ваканция на парламента.

Според организаторите от анти Брекзит инициативата "Друга Европа е възможна" стотици хиляди хора се очаква да се включат в проявите в Лондон и редица градове в кралството, предаде БТА, цитирайки ДПА. Най-голямата демонстрация ще бъде в столицата с начало 12,00 ч. местно време край правителствения район Даунинг стрийт. Протести ще има в Бирмингам, Брайтън, Йорк, Кеймбридж, Ливърпул, Манчестър, Нюкасъл, Норуич, Оксфорд и други английски градове, както и в шотландските Абърдийн и Глазгоу.

В сряда Джонсън получи разрешение от кралицата да прекрати временно заседанията на Камарата на общините от средата на септември да средата на октомври. Тази парламентарна ваканция би съкратила до голяма степен времето, в което депутатите биха могли да се противопоставят на евентуалното излизане на Великобритания от ЕС без споразумение.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1637 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.31 | 10:59

1

СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ПРЕДАТЕЛИ

2019.08.31 | 16:00

2

Не разбрах, кое предадоха. Европ ли, или Джонсън направи сир.а на Тръмп?

Добави коментар

Водещи новини