Белгия е в траур

  • 16 март 2012 07:46

  • 752
  • 0
Белгия е в траур
©

В Белгия днес е ден на национален траур след жестоката катастрофа преди дни, която отне живота на 28 души, 22-ма от които деца.

В 11 ч. местно време училищата и административните институции в цялата страна ще запазят минута мълчание в памет на загиналите в катастрофата. За една минута ще спре и градският транспорт. Оцелелите деца и техните родинели, както и телата на загиналите, се връщат в Белгия със самолети на Военновъздушните сили. Най-тежко пострадалите четири деца засега вероятно няма да пътуват.

Междувременно собствениците на фирмата "Топ турс", чийто автобус катастрофира във вторник вечер, отрекоха че трагедията е била предизвикана от шофьора, докато се опитвал да пусне диск с филм или музика за пътниците. Тази версия не може да бъде потвърдена заради липсата на достатъчно доказателства, освен твърденията на някои от оцелелите 24 деца.

Аутопсията на двамата шофьори на автобуса показа, че те са били в добро здраве. Автобусът е бил технически изправен. Така остава третата насока на разследването - човешка грешка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
752 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини