Ангела Меркел: Икономиката на Гърция отбеляза успех

  • 29 август 2019 15:49

  • 270
  • 1
Ангела Меркел: Икономиката на Гърция отбеляза успех
© Getty (архив)

Гръцката икономика е отбелязала успех. Това е казала Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, написа атинският в. Катемерини.

Днес германският канцлер е посрещнала премиера на южноевропейската държава Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. в Берлин. Ръководителите на правителствата на съвместна пресконференция са посочили, че отношенията между техните държави се развиват в добра насока. "Гърция е постигнала огромен успех в икономиката. Сега нейните граждани  може да бъдат по-спокойни", е допълнила Меркел.

Мицотакис от своя страна е казал, че  ръководеното от него правителство ще представи на кабинета на Федералната република план за развитието на пострадалата заради няколкогодишната стопанска криза страна през декември. "Ние работим за подобряването на бизнесклимата и за привличането на инвеститори", е добавил той.

Лидерите на правителствата в Атина и в Берлин са добавили пред журналистите, че са обсъдили и въпросите за имиграцията и отношенията между Европейския съюз, от една страна, и Северна Македония и Турция, от друга.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
270 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.29 | 17:14

1

ama razbira se ikonomikata na garcia postigna uspehi sas arabskite manafi koito im dostavi licno ti prestapni hemafrodite.

Добави коментар

Водещи новини