Борис Джонсън смята, че шансовете за договаряне на Брекзит със сделка се подобряват

  • 25 август 2019 15:24

  • 1169
  • 0
Борис Джонсън смята, че шансовете за договаряне на Брекзит със сделка се подобряват
© Getty Images/Guliver

Трудно ще бъде да се удовлетвори американското искане за търговска сделка между САЩ и Великобритания след Брекзит. Това заяви британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е пред телевизия Би Би Си след срещата си с американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, състояла се по-рано днес в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Биариц, предаде Ройтерс.

В интервюто Джонсън каза, че САЩ искат търговска сделка до година след британското напускане на ЕС, запланувано за 31 октомври тази година. Премиерът допълни, че да се осъществи това искане ще бъде трудно.

Той каза, че шансовете Великобритания да договори сделка за Брекзит с ЕС се подобряват, но изходът от всичко това е крайно непредвидим, ето защо страната трябва да е готова и за вариант без сделка.

Пред друга британска медия - телевизия Ай Ти Ви - Джонсън каза, че Лондон няма плати в пълен обем компенсацията в размер на 39 милиарда британски лири, ако Брекзитът бъде без сделка, предаде ТАСС.

Така Джонсън де факто потвърди информации в британски медии, че Лондон по свое усмотрение ще намали компенсацията за излизане на страната от ЕС от 39 милиарда лири на 9 милиарда лири в случай на Брекзит без сделка.

Сумата на компенсацията беше съгласувана с Брюксел от предшественичката на Джонсън - Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, припомня ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1169 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини