Г-7 засилва диалога с Русия, но смята, че е рано да я приема отново в групата

  • 25 август 2019 13:47

  • 573
  • 3
Г-7 засилва диалога с Русия, но смята, че е рано да я приема отново в групата
© Getty Images/Guliver

Ръководителите от Г-7 на срещата си във френския град Биариц са се разбрали да засилят диалога и координацията с Русия, изключена от групата след анексирането на Крим през 2014 година, но според тях е прекалено рано да я приемат отново в Г-8. Това съобщи днес на АФП дипломатически източник.

Седмината лидери, сред които Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, за заели тази позиция снощи на вечерята в началото на тридневния форум, уточни източникът.

"Те са се споразумели по идеята Г-7 да засили диалога и координацията с Русия по сегашните кризи, но са отбелязали, че е прекалено рано да се върнат руснаците на масата", допълни дипломатическият източник.

Преди срещата в Биариц Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се изказа в подкрепа на възстановяването на Г-8 и завръщането на Русия.

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, който се срещна с руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 преди седмица, изрази мнението, че е подходящо след време Русия да може да се върне в Г-8, но при условие да бъде намерено решение заедно с Украйна въз основа на Минските споразумения.

Берлин и Лондон също отхвърлиха идеята за връщане на Русия на този етап, а Канада подкрепи тази позиция.

Ръководителите от Г-7 са постигнали съгласие да натоварят Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на да разговаря с Иран и да му изпрати послание, за да се избегне ескалация на напрежението в региона, съобщиха дипломатически източници. Те уточниха, че това е станало снощи на вечерята в Биариц.

Последвайте канала на

БТА
573 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.08.25 | 14:08

3

Тия са голям ташак ! Путин си играе играта с Китай , Индия и Турция , бъзика ЕС , ще присъедини рускоговорящата Украйна , а дали ще е в Г - 8 или не , му е през дядовия че оттатък !

2019.08.25 | 14:02

2

Ами как няма да засилят диалога с най - голямата държава на планетата?! Нали янките ореваха света , че РУСИЯ избрала Тръмп ! Путин ще е почетния гост в Уашингтън ! И 7 - те на анала Му по една шпатула ще ударят ! СЛАВА РОССИИ !

Боярищниковски

2019.08.25 | 13:56

1

В чакалнята му е мястото на Окупаторчето на чужди територии -- докато подопечните му крепостни и пияни примати се събудят от вековния комунистически махмурлук и не погнат КГБ-паразитите с камъни и дърве !

Добави коментар

Водещи новини