Хиляди танцуваха по улиците на Берлин в името на толерантността

  • 24 август 2019 21:04

  • 982
  • 5
Хиляди танцуваха по улиците на Берлин в името на толерантността
© Getty Images

Хиляди граждани танцуваха днес по улиците на Берлин, придружени от 25 подвижни парадни платформи с гърмяща музика като част от парада "Влак на любовта" в името на толерантността и социалното включване, както и за честване на 30-годишнината от падането на Берлинската стена, предаде ДПА.

"Броят на участниците определено е четирицифрено число", заяви говорителка на полицията. Организаторите засега не са посочили собствената си оценка, но по-рано съобщиха за около 50 000 участници.

Полицията изтъкна, че "Влакът на любовта" (Zug der Liebe) е преминал мирно и е причинил само леки закъснения в обществения транспорт.

Участниците танцуваха под звуците на електронни ритми, облечени в стил "рейвър" от 90-те години.

"Нова стена се образува в умовете на много хора. Искаме да я съборим", каза Йенс Шван, говорител на организаторите.

"Много, най-вече млади хора, изглежда не знаят какво се е случило тогава и колко важна е 1989 година за цялата страна", пише в сайта на организаторите.

През август 1961 година комунистическото правителство в Източна Германия започна изграждането на Берлинската стена. Съоръжението разделяше града и неговите жители в продължение на повече от 28 години.

Разделението на двете Германии приключи след поредица мирни протести в Източна Германия, довели до събарянето на стената на 9 ноември 1989 година.

Последвайте канала на

БТА
982 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.08.25 | 09:16

5

tolerantnos kam koi uvajaemi kam arabskite manafi na hemafrodita merkel osaznaite se glupavi idioti tocno tez izbiha iznasiliha i nasiakoha stotici vashi grajdani.

Де Кукуви

2019.08.25 | 08:03

4

Збирщината отива да живее и работи при Хора,а от БГ бягат реял работещите а останаха повечето Данакозаплатаджйите -крадливи,лажци и далавераджйи.Спазват БГ поговорката учи мама за да не работиш и гледй мекото на хляба. До още около 5 год. БГ ще остане 2,3 милиона население.Тия данакозаплатаджйи сасипват БГ. И Чужденците купили си имоти в БГ бягат сега И инвеститорите също. В момента в рдно село чиновниците Общината там продават старата баня с 2 декара земя двор Сякаш е тяхна собственост а не на всочки данакоплатци Разделят си парите и викат ура да живее точно такава демокрация ни трябваше.

баба Рада и дядо Радой

2019.08.25 | 00:13

3

да вземат да плеснат с ръце, па да се прегърнат... и да търсят духовете на ленин-сталин-димитров !!!

баба Рада

2019.08.24 | 22:42

2

С падането на Берлинската стена коренно се промени животът на западногерманеца, ама не за добро.Добре си живееха гражданите на ГФР, след това им се натресоха източногерманските мързеливци, а сега и сбирщина от целия свят. Е, каро нямат акъл, да работят и да се радват на толерантността си!!! Хахаха...

Дядо Радой

2019.08.24 | 22:01

1

Луди....джендърмееисти !

Добави коментар

Водещи новини