Борис Джонсън за пожарите в Амазония: Богатство гори пред очите ни

Едно богатство гори пред нашите очи, е заявил британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, предаде Скайнюз.

От "Даунинг стрийт" 10 са разпространили изявление на министър-председателя на Обединеното кралство за пожарите в Амазония. "Аз с голяма загриженост следя ситуацията в Бразилия и как пред очите ни се изпепелява едно безценно съкровище. Ето защо аз призовавам света да предприеме радикални действия за спасяването на горите", е допълнил той.

По-рано във връзка с огнената стихия премиерът на Република Ирландия Лео Вардакар е заявил, че заради бездействието на властите в Бразилия Ейре може да наложи вето върху споразумението за свободна търговия между Латинска Америка и Европейския съюз.

Изказванията на лидерите на правителствата в Лондон и Дъблин са дошли на фона на словесната престрелка между президентите на Бразилия и Франция. Жаир Болсонаро е обвинил Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, че има колониален манталитет, след като стопанинът на Елисейския дворец е призовал лидерите на Г-7 да говорят на форума си на върха в Биариц през уикенда за тежката ситуация с пожарите в Амазония.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет