Португалските шофьори на камиони цистерни спират стачката си за преговори с работодателите

Стачкуващите шофьори на камиони цистерни за превоз на горива в Португалия ще прекратят петдневната си стачка, която доведе до недостиг по бензиностанциите, и ще преговарят с работодателите, предаде Ройтерс.

Националното сдружение на ръководителите на компаниите за превоз от сектора (ANTRAM) по-рано отхвърли предложение на синдикатите за договаряне на по-добри заплати и условия на труд, освен ако стачката не бъде прекратена.

"Профсъюзът разбира, че сега има условия всички страни да седнат на масата за преговори", заяви Националния синдикат на превозвачите на опасни материали (SNMMP).

Обявяваме, че временно спираме стачката от началото на срещата, която ще бъде свикана от правителството, посочиха синдикални представители.

По-рано днес другият от двата синдиката, които обявиха стачката - Независимият синдикат на превозвачите на стоки (SIMM), също реши да я прекрати, за да започне преговори с работодателите. 

Коментари

  1. 2019.08.18 | 11:27

    Така се защитават интересите на шофьора , а докато има (съюзът на превозвачите в България )няма да се получат нещата , 97 процента мизерници по кабините и 3 процента много богати касапи . Но и този балон ще се спука много скоро

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет