Все още не е ясно кой ще замести Лагард в МВФ

  • 01 август 2019 12:14

  • 269
  • 0
Все още не е ясно кой ще замести Лагард в МВФ
© Getty Images (Архив)

Европейският съюз все още не е постигнал консенсус за кандидат, който да замести Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981 като директор на Международния валутен фонд (МВФ), съобщи АФП.

„На този етап, въпреки че имената на някои кандидати събират повече подкрепа от други, все още няма консенсус около едно име", подчертават от френското финансово министерство, което обеща да положи усилия да намери кандидат до края на юли.

Правителствата на страните членки на ЕС сведоха списъка с кандидатите за поста директор на Международния валутен фонд (МВФ) от петима на трима. В него влиза главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование.

Това съобщи вестник "Файненшъл таймс", позовавайки се на източници от ЕС, предаде ТАСС.

Според изданието сред финалистите са Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, бившият председател на Еврогрупата и бивш министър на финансите на Нидерландия Йерун Дейселблум и гуверньорът на Централната банка на Финландия Оли Рен.

Десислава Станева
269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини