Дейвид Липтън заема временно мястото на Кристин Лагард

03 юли 2019 08:32

Дейвид Липтън заема временно мястото на Кристин Лагард
© Twitter
384 0

Първият заместник-ръководител на Международния валутен фонд (МВФ) Дейвид Липтън временно ще изпълнява задълженията на управляващата директорка на фонда Кристин ЛагардКристин Лагард Кристин Лагард - френски юрист и политик. Родена на 1 януари в Париж. Следва в САЩ и Франция. От 1981, която вчера беше номинирана от лидерите от ЕС за шеф на Европейската централна банка (ЕЦБ), съобщи Франс прес.

Лагард, която е бивш финансов министър на Франция, заяви по-рано вчера, че за нея е чест да приеме номинацията от Брюксел. "Временно реших да прекратя своите задължения" като шеф на МВФ през периода на номинациите на ръководството на ЕЦБ , написа тя в Туитър.

"Ние приемаме решението на г-жа Лагард да прекрати временно задълженията си в МВФ /.../. Напълно сме уверени в способностите на Дейвид Липтън да изпълнява задълженията на управляващ директор на МВФ", се посочва в комюнике на институцията, базирана във Вашингтон.

Лагард, чиято кандидатура начело на ЕЦБ трябва да бъде утвърдена от Европарламента, ще смени на поста италианеца Марио Драги на 1 ноември т.г.

БТА
384 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини