Кипърски съд обяви застрахователя "Олимпик" в ликвидация

  • 30 юли 2019 14:25

  • 587
  • 0
Кипърски съд обяви застрахователя "Олимпик" в ликвидация
©

Окръжният съд в Никозия обяви днес застрахователната компания "Олимпик" в ликвидация. Делото за нейния фалит започна на 12 септември миналата година.

Съдът назначи днес двама постоянни ликвидатори на компанията, които ще действат заедно. Това са досегашният неин временен ликвидатор Павлос Накузи, който бе предложен от най-големия кредитор – Фонда за автомобилно застраховане (кипърския Гаранционен фонд), както и официален представител на Република Кипър.

Очаква се днешното решение на съдия Ангелос Давид да бъде издадено и да бъде обнародвано в Официалния вестник на Кипър.

На всички потърпевши от фалита на компанията, сред които са над 200 000 българи, ще бъде предоставена подробна информация за процедурата, която следва, изискванията и условията за подаване на исковете за обезщетения или възстановяване на суми, отбелязва БНР.

Делото за обявяването в ликвидация на застрахователната компания "Олимпик", действаща в България и Кипър, започна на 12 септември миналата година. Преди това кипърският Застрахователен надзор отне лиценза ѝ за извършване на дейност, а съгласно кипърския закон всички застрахователни договори на "Олимпик" както в Кипър, така и в България, бяха прекратени от 17 август миналата година.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
587 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини