Съдът отмени глоба на шофьор, карал със застраховка от "Олимпик"

  • 30 октомври 2018 20:17

  • 18591
  • 2
Съдът отмени глоба на шофьор, карал със застраховка от "Олимпик"
© Нова телевизия

За първи път - съдът отмени глоба на шофьор, който бил с невалидна гражданска отговорност на фалиралата компания "Олимпик". Решението е на магистратите в Хасково. Съдът е приел обяснението на шофьора, че тъй като живее главно в Съединените щати не знаел, че платената до края на годината полица е станала невалидна.

Историята започва през нощта на 9 септември в Хасково, когато Александър е спрян от патрул на полицията. При проверката се установява, че полицата му за "Гражданска отговорност" не е валидна.

Конкретно търсеха хора с полици на "Олимпик" и аз в този момент нямах представа моята полица дали е на "Олимпик", или е на друга застрахователна компания, както и какво се е случило с "Олимпик", тъй като през предишния месец бях в чужбина, обясни Александър Ангелов, цитиран от Нова телевизия.

 На мястото бил извикан друг патрул, който да състави на Александър акт. Това отнело близо 2 часа. През това време той проучил информацията за фалиралия застраховател.

Никога не съм предполагал такова нещо, че е възможно да се случи и все още ми е трудно да повярвам, че такова нещо може да се случи в страна, в която уж има регулация, каза той.

 Автомобилът, с който бил Александър, се води на майка му. Тя по никакъв начин не била уведомена за фалита на компанията и че полицата й е невалидна.

Платена е до декември 2018 г и, ако "Олимпик" не беше фалирало, тази полица щеше да си важи още няколко месеца, каза адвокатът Христо Маргаритов.

 Адвокат Маргаритов е упълномощен от Александър да обжалва от негово име наказанието, тъй като самият той е в САЩ. Преди дни съдът се произнася.

Актът и наказателното постановление падат. Мотивите на съда са, че за да се носи наказателна и административна отговорност трябва да има вина, а в случая доверителят ми не носи такава вина, обясни той.

 От МВР все още не са обжалвали решението. От там заявиха, че са действали според разпоредбите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
18591 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
асд

2018.10.30 | 22:44

2
какво значи невалидна -нали е платил човека. мама им гробарска.
сащ

2018.10.30 | 20:51

1
мвр-то да си го зав,ат от...ад- и е краино време да се приемат кадри за там с конкУРс. навсякъде сиа карат отпреди 89 -та

Добави коментар

Водещи новини