Рапърът ASAP Rocky пледира невинен на делото срещу него за побой

  • 30 юли 2019 12:23

  • 494
  • 0
Рапърът ASAP Rocky пледира невинен на делото срещу него за побой
© Getty Images/Guliver

Американският рапър Рапърът ASAP Rocky пледира невинен на откритото първо заседание в Стокхолм по делото срещу него за нанасяне на побой, съобщава БТА.

Изслушването се проведе при повишени мерки за сигурност. Обвиняеми са и други двама души от обкръжението на американския рапър. ASAP Rocky призна, че е свалил пострадалия на земята, че е стъпкал ръката и му е нанесъл юмручен удар. Но според адвоката на музиканта Слободан Джокович, той е действал в условия на самозащита.

Днес съдът ще изслуша както показанията на ASAP Rocky, така и на пострадалият, който претендира за компенсации в размер на 1,4 хиляди долара. Съдебните заседания по делото ще продължат на 1 август и ще приключат на 2 август.

Делото срещу изпълнителя предизвика голям медиен интерес. На процеса пристигнаха представители на най-големите американски медии. Журналистите и роднините на музиканта са настанени в съдебната зала зад стъклена стена, а представители на обществеността стоят в съседни помещения и могат да наблюдават изслушваният на телевизионни екрани.

До началото на процеса Ейсап Роки бе под арест в продължение на един месец. Ако присъдата бъде в негова полза и бъде освободен, той ще има възможността да напусне Швеция и да поиска компенсация за пребиваването му в ареста без вина. Той вероятно ще заведе дело за пропуснати ползи, тъй като рапърът отмени всичките си концерти в Европа, предвидени за месец юли. Претърпените за него щети възлизат на около 1,68 милиона долара.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини