Великобритания се готви усилено за излизане от ЕС без сделка

  • 29 юли 2019 14:26

  • 706
  • 0
Великобритания се готви усилено за излизане от ЕС без сделка
©

Великобритания се готви усилено за излизане от Европейския съюз без сделка и ще е готова да излезе от общността с или без споразумение на 31 октомври, заяви външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб, предаде БТА.

Рааб, който е открит привърженик на Брекзит, каза, че "недемократичният" по думите му "предпазен механизъм" за избягване на твърда граница между британската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия трябва да отпадне от споразумението за напускане.

"Искаме добра сделка с партньорите и приятелите от ЕС, но това трябва да включва отмяната на недемократичния предпазен механизъм", каза министър Рааб по Би Би Си. "Това, което министър-председателят разпореди, а кабинетът прие, е засилване на тези приготовления".

В неделя стана ясно, че правителството в Лондон допуска, че ЕС няма да предоговори сделката за Брекзит, сключена с Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, на която наследникът й Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се противопоставя. Затова те засилват подготовката за напускане на блока без споразумение.

Консервативният депутат Оливър Летуин, който е против излизане без сделка, каза по радио Би Би Си, че законодателите ще се опитат да спрат Brexit без споразумение, но не е ясно дали парламентът ще може да осуети такъв сценарий.

"Приемам, че може да не сме в състояние да предотвратим Брекзит без сделка", каза Летуин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
706 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини