Борис Джонсън: Брекзит е огромна икономическа възможност

  • 27 юли 2019 15:24

  • 1110
  • 0
Борис Джонсън: Брекзит е огромна икономическа възможност
© Getty Images

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви днес, че Брекзит представлява "огромна икономическа възможност", предаде Франс прес.

"Напускането на ЕС е огромна икономическа възможност да направим неща, каквито не са ни били позволени в продължение на десетилетия", каза той в реч в северозападния град Манчестър.

Джонсън отиде там, за да обещае нови инвестиции в регионите, гласували за напускане на ЕС на референдума през 2016 година. Той увери, че ще преговаря по-активно за търговски споразумения и ще създаде безмитни зони, за да стимулира икономиката.

По думите му излизането от ЕС "не означава само, че Уестминстър ще си върне суверенитета от ЕС", но означава също така, че отделните населени места в Обединеното кралство ще получат "повече автономия".

Запитан за преговорите за Брекзита, Джонсън каза, че е готов да поеме ангажимент пред партньорите от ЕС, но само ако предпазната клауза за ирландската граница бъде премахната от споразумението, сключено от предшественичката му Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в.

БТА
1110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини