Борис Джонсън в парламента: Брекзит ще превърне Великобритания в най-великото място в света

  • 25 юли 2019 14:37

  • 5550
  • 0
Борис Джонсън в парламента: Брекзит ще превърне Великобритания в най-великото място в света
© gettyimages (архив)

Новият британски премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви в първата си реч в парламента, че Брекзит ще превърне Великобритания в най-великото място в света, предаде Ройтерс.

"Нашата мисия е да осъществим Брекзит на 31 октомври с цел обединяване и изпълване отново с енергия на нашето велико Обединено кралство и за да превърнем страната в най-великото място в света", подчерта Джонсън. Той съобщи също, че Лондон няма да номинира кандидат за еврокомисар в новия състав на ЕК. Джонсън освен това определи условията на договора за Брекзит, който прешественичката му Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в сключи с ЕС, като неприемливи, предаде АФП.

"Споразумението за излизане от ЕС беше отхвърлено три пъти", припомни Джонсън, визирайки трите отхвърляния в британския парламент. "Неговите условия са неприемливи за този парламент и за тази страна", подчерта той и поиска "премахването на ирландския предпазен механизъм". Този механизъм е решение, което ще се прилага като краен вариант с цел избягване на проверките по границата между британската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия след Брекзит.

"Трябва ясно да се разбере, че пътят към сделката преминава през пътя на премахването на предпазния механизъм", подчерта Джонсън, цитиран от Ройтерс. Джонсън призова ЕС да премисли отказа си от предоговаряне на сделката за Брекзит, предаде БТА, цитирайки АП.

Новият премиер каза също, че поставя началото на нов подход за постигане на независима търговска политика, в който именно се вписва и решението да не се номинира кандидат за ЕК, допълва Ройтерс. "Днес е първият ден за нов подход, който ще приключи с нашето излизане от ЕС на 31 октомври", изтъкна той.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини