Джонсън категоричен: Великобритания ще излезе от ЕС на 31 октомври или дори по-рано

  • 25 юли 2019 13:02

  • 998
  • 0
Джонсън категоричен: Великобритания ще излезе от ЕС на 31 октомври или дори по-рано
© gettyimages

Новият британски премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е свика първото заседание на кабинета си днес и обеща да преодолее безизходицата с Брекзит, която свали от власт предшественичката му Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, предаде АП.

Джонсън каза пред току-що назначените от него ключови министри, че "нашата страна е в решаващ момент в своята история" и се зарече, че Великобритания ще излезе от Европейския съюз "на 31 октомври или дори по-рано, без ако или но". За да изпълни Брекзит, той разполага с по-малко от 100 дни, напомня АП.

Днес по обед премиерът ще представи приоритетите на правителството пред парламента. Депутати от Консервативната партия, които са против Брекзит без споразумение, включително някои от министрите на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, отстранени от Джонсън, обещават да поведат битка щом парламентът се събере след шестседмичната ваканция, започваща в петък. Това породи предположения, че може да бъде направен опит за сваляне на правителството с предложение за гласуване на недоверие. Друга възможност е Джонсън да свика предсрочни избори през есента с надеждата да спечели парламентарно мнозинство, за да осъществи плановете си, добавя АП.

Следващите редовни избори във Великобритания са през 2022 г., информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини