В Лондон скандираха "Не на Борис, Да на Европа"

  • 20 юли 2019 20:31

  • 1914
  • 1
В Лондон скандираха "Не на Борис, Да на Европа"
© Getty Images/Guliver (архив)

Проевропейски протестиращи излязоха на улиците на Лондон с голяма надуваема кукла-балон с лика на Борис Джонсън, преди Консервативната партия да обяви резултатите от избора на нов лидер, който ще наследи премиерката Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, предадоха Ройтерс и ДПА.

Протестът беше организиран под мотото "Не на Борис, Да на Европа", организиран от проевропейската организация "Шествие за промяна".

Куклата с лика на Борис Джонсън "може да изглежда лека закачка, но носи сериозно послание", заяви Том Бруфато, един от организаторите на протеста.

Куклата е облечена с тениска, на която беше отпечатан автобус с думите "350 милиона лири", напомняйки за изявленията на Борис Джонсън преди референдума за Брекзита.

Той твърдеше, че Великобритания ще си спести 350 милиона лири седмично, ако гласоподавателите изберат да напуснат ЕС - средства, които след това може да бъдат инвестирани в здравната система. След референдума Джонсън се отрече от това твърдение.

Очаква се Консервативната партия да обяви резултата от изборите на нов лидер във вторник. Джонсън е смятан за фаворит, след като обеща да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври, със или без споразумение.

Последвайте канала на

БТА
1914 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.20 | 22:27

1

Черни, либе-дали, друг вид орки...

Добави коментар

Водещи новини