Евродепутатът Емил Радев пред Novini.bg: България пази най-трудната граница на ЕС и трябва да е в Шенген

  • 19 юли 2019 11:16

  • 715
  • 3
© Facebook

С избора на нов председател на Европейската комисия бе преодоляна една криза. Това заяви Еевродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в интервю за Novini.bg.

"Г-жа Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е успя да отговори на изискванията на почти всяка една парламентарна група и крайно се разграничи от крайнодесните и независимите в лицето на Найджъл Фараж", заяви в Радев в Страсбург.

„Мисля, че изборът на Фон дер Лайен е в интерес на всички европейски граждани", добави той.

Българският евродепутат коментира и темата за Брекзит и какво предстои след това.

Емил Радев напомни, че г-жа Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е е дала заявка за искането си Великобритания да не излезе от ЕС. "Българските граждани на Острова трябва да бъдат много добре защитени", обясни той. "Виждаме заявката за по-единен ЕС", коментира евродепутатът.

Радев заяви също, че се надява еврокомисарят от България да получи силен ресор и да има тежест в Еврокомисията.

Емил Радев коментира и темата Шенген. "Тази темата стои вече 8 година на масата. България и Румъния са изпълнили всички критерии. Имаме пълната подкрепа на ЕК и ЕП. Всяка година при гледането на докладите за ситуацията, получаваме подкрепата за влизането на страната ни в Шенген. Освен това, България пази най-трудната граница на ЕС и се справяме добре", обобщи той и добави: "Добре е нашите партньори, които имат проблеми да осъзнаят, че най-накрая България и Румъния трябва да се приемат в Шенген. Иначе кризата ще се задълбочава".

По материала работиха Десислава Станева и Галя Георгиева

Последвайте канала на

Novini.bg
715 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
nix

2019.07.19 | 14:15

2

ей този глиган стана въпреки всичко евродепутат.

2019.07.19 | 18:35

3

Не въпреки, а за втори път. Понятно товарищ.

2019.07.19 | 13:56

1

grobarski bokluk pazshn na baba si shushonite dobre tce sa turcite tce ako ne ste tvoita granica shte e magistralen pat za arabski manafi.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини