Еманюел Макрон смени скандален министър

  • 17 юли 2019 06:58

  • 652
  • 1
Еманюел Макрон смени скандален министър
© Getty (архив)

Президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на назначи за нов министър на екологията Елизабет Борн на мястото на подалия оставка вчера Франсоа дьо Рюжи, предаде агенция ТАСС, като се позова на днешно съобщение на Елисейския дворец.

Елизабет Борн отговаряше до момента за транспорта. Не е ясно дали тя ще съвместява двете длъжности, отбелязва ТАСС.

Франсоа дьо Рюжи съобщи вчера във Фейсбук, че е подал оставка, тъй като не може едновременно да се защитава от медийния линч и да изпълнява ефективно задълженията си на министър.

Френският разследващ сайт Медиапарт съобщи, че Дьо Рюжи е организирал разточителни частни вечери, когато е бил председател на Националното събрание, долната камара на френския парламент. Освен това стана ясно, че след като е бил назначен за министър на екологията, той е похарчил около 60 000 евро за ремонт на отпуснатия му от правителството апартамент.

45-годишният Дьо Рюжи обяви, че е подал жалба за клевета срещу разследващия сайт.
Полемиката около Дьо Рюжи засили критиките срещу правителството, че се е отдалечило от обикновените хора и е елитарно. Това е четвъртият министър, подал оставка, откакто Макрон дойде на власт.

Последвайте канала на

БТА
652 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
А нашето скандално правителство

2019.07.17 | 07:24

1

няма кой да го смени, даже господ е безсилен. Но скоро още им ибем майката седесарска на сините Тикви, народът гласува срещу евро-интеграцията на евро-изборите, на местните ще гласува срещу седесаро-тиквизма, а после в пандиза ще има :свири, свири щурче, подлудявай ме не спирай".

Добави коментар

Водещи новини