Меркел пристигна в Париж за участие в тържествата за националния празник на Франция 

  • 14 юли 2019 12:44

  • 411
  • 1
Меркел пристигна в Париж за участие в тържествата за националния празник на Франция 
© Getty Images/Guliver

Германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се пристигна в Париж да участието си в парада и официалната церемония по случай националния празник на Франция - Деня на щурмуването на Бастилията, предаде ДПА. 

Меркел пристигна и зае мястото си на официалния подиум на площад "Конкорд" в 9.40 ч местно време и поздрави присъстващите френски официални лица, както и другите чуждестранни лидери, дошли специално за случая, включително белгийския премиер Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в и председателя на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето

Почетните гости за националния празник обикновено са настанени да седнат на зрителния подиум, но стават прави за изпълнението на френския национален химн и за приемане на поздрав от дефилиращите военни части, преминаващи пред подиума, отбелязва ДПА. 

Около 500 войници от общата френско-германска бригада ще участват този път в парада, наред с испански контингент, завръщащ се от участие в тренировъчната мисия на ЕС в Мали. 

Очаква се към френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се на подиума да се присъденият и държавни и правителствени ръководители от Белгия, Естония, Финландия, Холандия и Португалия, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
411 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.14 | 17:04

1

И като слуша химна,да поседне,че да не се разтрепери отново...!

Добави коментар

Водещи новини