Туск: Разпадането на СССР бе благословия за народите от Централна и Източна Европа и самите руснаци

Разпадането на СССР през 1991 г. беше "благословия" за украинците, грузинците, народите от Централна и Източна Европа и самите руснаци. Това заяви днес председателят на Европейския съвет Доналд Туск на конференция в грузинския град Батуми, посветена на 10-годишнината на програмата на ЕС "Източно партньорство", предаде ТАСС. 

"Разпадането на Съветския съюз не беше най-голямата геополитическа катастрофа на века (както твърди Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През - бел. ред.). Днес в Грузия аз ще заявя силно и ясно: крахът на СССР беше благословия за грузинците, поляците, украинците и цяла Източна и Централна Европа. А също за руснаците", каза той. По думите му тази година освен 10-годишнината на "Източно партньорство Европа отбелязва 15-годишнината от четвъртото разширяване на ЕС, а също "колапса на съветското господство". 

Грузинският премиер Мамука Бахтадзе заяви, че сигурността в Черно море е придобила огромно значение, защото е определяща за сигурността на цяла Европа. Той добави, че Грузия е готова да стане основен партньор на ЕС в тази насока. 

В конференцията в Батуми участват над 50 представители на страни членки на ЕС и партньорски държави. Сред тях са еврокомисарят по хуманитарната помощ Христос Стилианидис, премиерът на Естония Юри Ритас и външни министри на няколко страни, сред които Армения, Полша, Словакия и Швеция. 

Програмата "Източно партньорство", стартирала през 2009 г. по инициатива на Полша и Швеция, развива сътрудничеството с бившите съветски републики Азербайджан, Армения, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна, пише БТА.

Коментари

 1. 2019.07.12 | 00:22

  Политиците от ЕС и НАТО нямат необходимото съзнание и с духовното си невежество са неспособни да разберат, че човечеството е под Божествено ръководство (т.е. под ръководството на Логоса или Словото, Бога-Син Христос), и си въобразяват, че ОТ ОНЯ, РОГАТИЯ, който се разпорежда в душите им, зависи нещо! Бог МУ дава понякога, НО САМО ВРЕМЕННИ, "победи", защото това е необходимо за постигане на целите на човешката духовна Еволюция, но за тези свои дейности политиците си носят отговорностите по Божия Закон!

  А Руският Народ е Народът на Христос! Видът на държавна власт и управление на народите е Божи инструмент и им се дава в зависимост от техните нива на съзнание и за да постигат своите духовни цели. Смисълът, който материалистите влагат в израза "крах на СССР" е тяхна фантазия и простотия, защото показва пълното им неразбиране на духовните закони на човешката Еволюция! Никакви политици, нито ОНЯ, разпореждащ се в душите им, нямат никаква заслуга, нито права за такъв "крах"! Защото човечеството е под Божие ръководство, а не под сатанинско!

  Човекът е Дух и неговите цели са духовни. Духовни са и критериите, с които се оценява постигането на тези цели. А за посочените политици-материалисти важи мъдростта: "Когато капитанът на кораба не знае към кой порт държи курс, нито един вятър не му е попътен", иначе казано, той никъде и никога няма да стигне, освен в животинството, т.е. не върви по пътя на духовната Еволюция, а в обратна посока!

 2. 2019.07.12 | 00:05

  тоя се връща от гей парада. а грузинците да четат стратегическа дълбочина и да се сещат какво им се пише. тия работи с евро мерво да ги забравят.

 3. 2019.07.11 | 21:45

  ЕвроГейски педерасТ...!

 4. 2019.07.11 | 20:54

  evropeiski pederas po tozi nacin shte se razpadne i falshivata vi evropa a rusia shte si e vinagi rusia.

 5. 2019.07.11 | 20:33

  Този боклук ще трябва да се върне в родината си, а там какво го чака..........

 6. 2019.07.11 | 19:57

  Благословия е ще е когато и либерало-пе*алския падне също...

 7. 2019.07.11 | 19:15

  Не разбирам как този боклук говори от името на българския народ но едно знам Европейския съюз го чака съдбата на СССР и тогава българите ще лекуват

 8. 2019.07.11 | 19:11

  Апсолютно !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет