Златна зора: Нашата борба продължава!

  • 08 юли 2019 11:30

  • 714
  • 0
Златна зора: Нашата борба продължава!
© Getty (архив)

Нашата борба продължава, е казал лидерът на гръцката крайнодясна партия "Златна зора" Никос Михалоликас, написа атинският в. Катемерини.

С тези думи водачът на неонацистката формация е коментирал загубата си на вчерашните предсрочни парламентарни избори. "Златна зора" е получила 2,95 на сто от действителните бюлетини и не е успяла да прескочи три процентовата бариера за вкарване на представител в органа на законодателна власт на южната ни съседка. В предишния парламент "Златна зора" е била трета политическа сила след СИРИЗА и "Нова демокрация" и е разполагала с 18 депутати.

"Фактите са красноречиви. "Златна зора" обаче няма да се предаде. Нашата борба продължава. Това е нашият ясен  сигнал и към нашите врагове – либералите и болшевиките, и към така наречените наши приятели", категоричен е бил Михалоликас. Изданието припомня, че "Моята борба" е книгата на Адолф Хитлер и коментира, че заради думите си неонацистът може да застане пред правосъдието.

Според последните резултати от вота десноцентристите "Нова демокрация" на Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. имат 158 от 300-те места, лявата коалиция СИРИЗА на Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли – 86, лявоцентристкото Движение за промени (съюз между социалистите ПАСОК и още няколко партии) – 22-ма, Комунистическата партия на Гърция – 15.

В органа на законодателната власт са представени две нови формации. Дясната партия "Гръцко решение" разполага с 10 депутати, а лявото движение на бившия финансов министър Янис Варуфакис "Европейски реалистичен фронт за неподчинение" (МЕРА25) – деветима.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
714 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини