Медия от Лондон: ЕС изпадна в безизходица

  • 21 юни 2019 10:08

  • 1766
  • 3
Медия от Лондон: ЕС изпадна в безизходица
© Getty (архив)

Европейският съюз изпадна в безизходица за това кой да замени Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето като председател на Европейската комисия, пише в. "Дейли телеграф".

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и германският  канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се са разделени по въпроса за следващия ръководител на ЕК. Меркел настоява Манфред ВеберМанфред ВеберМанфред Вебер – германски политик. Манфред Вебер е роден на 14 юли 1972 г. в баварското селище от Европейската народна партия да бъде назначен за председател на комисията съгласно принципа, че водещият кандидат на политическата група, спечелила най-голям дял от гласовете на изборите за Европейски парламент, е в облагодетелствана позиция за поста на ръководител на ЕК. Макрон е най-влиятелният лидер в ЕС, който се противопоставя на системата на водещия кандидат и иска да бъде затвърдено правото на лидерите от общността да избират председателя на ЕК, отбелязва изданието.

Лидерите от ЕС са против ново отлагане на Брекзит и биха се съгласили на такова само в случай на втори референдум или общи избори във Великобритания, пише в. "Индипендънт", спирайки се върху друг акцент от първия ден на европейската среща на върха. Ирландският министър-председател Лио Варадкар каза, че лидерите от ЕС са "загубили търпение" към Великобритания и не искат да позволяват ново удължаване на Брекзит след крайния срок, който изтича на 31 октомври. По думите на министър-председателя  в Дълбин му в европейските столици има огромна враждебност към ново отлагане на Брекзит. Според него евентуално удължаване може да бъде дадено само за да се позволи произвеждане на общи избори или втори референдум за Брекзит.

Други лидери от общността при пристигането си за започналата вчера среща на върха на ЕС в Брюксел също използваха възможността, за да предупредят, че договореното от британската министър-председателка Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в споразумение за Брекзит няма да бъде предоговаряно. Попитан за надпреварата за нов лидер на британската Консервативна партия на мястото на Мей, люксембургският премиер Ксавие Бетел каза: Това е избор на консерваторите, не е мой избор. Нито Брекзит беше мой избор. Ако те изберат Борис Джонсън, той ще трябва да работи с нас въз основа на споразумението, което сме постигнали с Мей.

Холандският премиер Марк Рюте пък заяви по повод позициите за Брекзит на кандидатите за лидер на консерваторите: По време на кампанията за избор на нов лидер на Консервативната партия техните позиции, изглежда, се променят толкова много, че ми е трудно да преценя точно.

 

Последвайте канала на

БТА
1766 3

Коментари 3

Добави коментар
Дай боже по-бързо да мре

2019.06.21 | 11:28

2

тоя седесарски бардак и да тръгваме с Русия, където ми е мястото.

2019.06.21 | 11:58

3

Ами теб никой не те спира, тръгвай още сега, какъв ти е проблема?

да

2019.06.21 | 11:16

1

карат се дали е да е гей или герентофил.

Добави коментар

Водещи новини