Папа Франциск: Политиците никога не бива да всяват омраза или страх

  • 03 юни 2019 06:55

  • 271
  • 0
Папа Франциск: Политиците никога не бива да всяват омраза или страх
© Булфото (архив)

Политиците не бива никога, никога да всяват страх или омраза, а вместо това трябва да вдъхват надежда, заяви тази вечер Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март в самолета на връщане към Ватикана от Румъния, предаде ДПА.

Той призова европейците да преодолеят разделенията и границите в отговор на въпрос, зададен му конкретно за италианския крайнодесен лидер Матео Салвини, но Светият отец изтъкна, че тези думи се отнасят за всички.

,,Трябва да помогнем на политиците да са честни, да не водят кампании с фалшиви лозунги, с клевети и скандали, които всяват омразаи страх. Това е ужасяващо, политиците не бива никога, никога да всяват омраза или страх, а само да вдъхват надежда, защото ние трябва да водим тази страна към надеждата, а не да всяваме страх в нея'', каза Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Европа не бива да се поддава на песимизма или на идеологиите, за да не се допусне връщане към разделената и войнствена Европа от 1914 или от 30-те години на миналия век, продължи той. "Моля ви, нека да не се връщаме там, нека се поучим от историята", каза папата.

Той предупреди, че има опасност Европейският съюз да изгуби своето влиянието и самата си същност като обединен блок, ако неговите политически лидери не съживят мечтите на бащите основатели на съюза, предаде Асошиейтед прес.

,,Да се молим за Европа! Европа има нужда да бъде самата себе си, да има своята идентичност и единство, да преодолява разделенията и границите. Виждаме граници в Европа и това не е благотворно. В този момент Европа е атакувана не с оръдия или бомби, а с идеологии" добави Светият отец, цитиран от Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
271 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини