С песен на 2pac Европарламентът представя мерки за бюджетна дисциплина

  • 08 март 2012 12:22

  • 895
  • 0
С песен на 2pac Европарламентът представя мерки за бюджетна дисциплина
©

"Да,  2pac, наистина се задават промени. Веднага след "пакета на шестте", идва друг пакет от две мерки за засилване на икономическото управление и защита на държавите членки на Европейския съюз от фалит".

С тази препратка към песента на 2pac Changes ("Промени") на страницата си във Facebook Европейският парламент популяризира бъдещите инициативи за засилване на бюджетния контрол в еврозоната, пише dnevnik.bg.

Евродепутатите разчитат на аналогията между името на известния изпълнител 2pac и пакета от две мерки (two pack), които на английски език звучат еднакво. Мерките предвиждат засилване на контрола над националните бюджети на страните от общата валута и над плановете за икономическа политика на държавите с финансови затруднения.

Инициативата е продължение на изготвения през септември пакет на шестте – шест закона, които трябва да допринесат за повече прозрачност и дисциплина при публичните финанси в държавите членки.

Със страницата си във Facebook институцията не за първи път се опитва да се доближи до европейските граждани като представя политиките си с препратки към известни песни и клипове. Призивът за справяне с проблемите, свързани с наркотиците, например беше представен с песента на Ейми Уайнхаус Rehab.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
895 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини