Макрон за обявената оставка на Мей: Смела постъпка

  • 24 май 2019 16:56

  • 1543
  • 3
Макрон за обявената оставка на Мей: Смела постъпка
© Getty (архив)

След като Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в обяви днес датата на оставката си, Европейската комисия заяви, че ще уважава новия британски премиер, но нищо няма да се промени по отношение на приетата от Европейския съвет позиция за споразумението за излизане на Великобритания от ЕС, предаде Франс прес.

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на похвали смелата постъпка на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, след нейното днешно изявление. "Твърде рано е да се правят предположения за последиците от това решение. Франция е готова да работи с новия британски премиер по всички европейски и двустранни въпроси, но иска яснота за подхода на Великобритания към Брекзита", е казал Макрон според комюнике на френското президентство. Той е изпратил на Мей лично послание, в което изказал своята подкрепа и признателност, посочва Елисейският дворец.

Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се изрази уважение към решението на Мей да се оттегли и каза, че ще продължи да работи в тясно сътрудничество с нейния приемник за организиран Брекзит. Канцлерът и Мей винаги са работили заедно добре и в дух на доверие, и ще продължат да го правят, докато Мей е на поста, каза говорителката на Меркел Мартина Фиц, цитирана от АП.

Холандският премиер Марк Рюте каза, че е разговарял с Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в и е изразил пред нея своята благодарност и уважение. "Споразумението между Европейския съюз и Великобритания за организиран Брекзит остава на масата", отбеляза Рюте в Туитър.

Ирландският премиер Лио Варадкар изтъкна принципността на Мей като премиер. "Тя принципна, почтена, а също дълбоко привързана към страната и политическата си партия. Европейските политици й се възхищаваха за настойчивостта, смелостта и решителността в това трудно и напрегнато време", каза Варадкар, цитиран от ТАСС. Той пожела на Мей успехи в бъдеще и изрази готовност да работи с приемника й. Ирландският външен министър Саймън Ковни каза, че Европейският съюз няма да предложи по-добра сделка за Брекзит на следващия британски премиер. Ковни, който изигра ключова роля в постигнатото от Мей споразумение с ЕС, подчерта, че смяната на премиера ще постави Ирландия пред огромни предизвикателства.

Мадрид смята предотвратяването на Брекзит без сделка за почти невъзможно след оставката на Мей. "При тези обстоятелства твърдият Брекзит е реалност, чието предотвратяване е почти невъзможно. Единствените отговорни за евентуално напускане без споразумение и за последиците от това са британското правителство и парламент", каза говорителката на правителството Исабел Селаа.

Москва определи мандата на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в като много сложен период за отношенията между Великобритания и Русия, и отбеляза, че следи внимателно ситуацията след нейната оставка. "За съжаление не мога да си спомня за какъвто и да било принос за развитието на двустранните отношения. По-скоро обратното", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

 

Последвайте канала на

БТА
1543 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Паниковски

2019.05.25 | 00:37

3

Ами осмели се е ти бе,джендър смрадлив,малко ли жилетки ти се канят.

Драган

2019.05.24 | 17:32

1

Ами смела постъпка я, тя да не е френски джендър, който спи при мама.

Остап Бендер

2019.05.25 | 00:32

2

По скоро геронтофил с неизживяно детство.

Добави коментар

Водещи новини