Хубаво е да разпознавате психопатите… идват избори

  • 21 май 2019 17:17

  • 2378
  • 0
Хубаво е да разпознавате психопатите… идват избори
© Pixabay/Novini.bg

Хубаво е човек всеки ден да научава по нещо ново, за да се развива. Ето ви днешната доза от неща за научаване:

След малко ще разберете защо започвам с този списък на знаци и симптоми, разкриващи психопатията, сред които са:

1. раздуто чувство за самооценка;

2. патологичен лъжец;

3. манипулира околните и постоянно лъже, често си противоречи, но не спира да лъже и тогава, просто настоява на тезите си, колкото и да са противоречиви; 

4. липса на разкаяние и съжаление;

5. липса на всякаква емпатия; 

6. слаб контрол над поведението;

7. импулсивност;

8. безотговорност;

9. обидчив нарцис;

10. иска всички да го харесват и обичат;

11. отмъстителен…

 

Има и още, но и тези стигат като за въведение във „всекидневната психология“.

А сега малко факти от ежедневието:

Найджъл Фараж, който излъга хората, че Brexit е добра идея, който открито се противопоставя на имигрантите в Англия и прави всичко възможно да ограничи достъпа им до Острова, който иска да се затегне (почти до затваряне) трудовият пазар в Обединеното кралство по отношение на чужденци и който е женен за германка, получи временно помрачаване на настроението, когато беше залят с млечен шейк в Нюкасъл

Малко бяха мненията „по средата“; всички се юрнаха или в едната, или в другата крайност – едни защитаваха клетия Фараж, по техния си начин – псувайки либералите, други пък се радваха, заявявайки неща от типа: „Толкова се гордея с града си [Нюкасъл] в момента!“

Да видим как реагира самият Фараж. Докато през последните дни усмивката не слизаше от лицето му (просто защото… „Новата партия на Найджъл Фараж води убедително преди евроизборите“, но това е друга „патология“, която ще разгледаме след малко), то един млечен шейк я изми по-бързо отколкото пиян абитуриент харчи заплатата на родителите си. 

Дори няма да обръщам внимание на „навика“ на Фараж да се финансира по не съвсем прозрачен начин и че избирателната комисия на Острова ще претърсва офисите на новата му партия заради това…

Фараж обяви, че хората, които се противопоставят на Brexit, са се радикализирали и вече не можело да се проведе една нормална кампания. Същият Фараж, чийто фенове и последователи – от неонацисти до обикновени расисти – непрекъснато нападат и бият хора по улиците, нападат ги с пръти, боксове, юмруци и ритници, а не с млечни шейкове, същият Фараж проплака, че противниците на детската приказка Brexit са радикализирани. Неговите последователи са „хулигани“, а момчето с шейка явно е терорист. Вижте точки 1, 3, 9 и 11 от списъка със симптоми на психопатията. Нищо не искам да кажа…

Фараж иска нападателят да бъде обвинен в нападение, макар че терминът assault да носи повече нюанс на „покушение“. (вижте пак точки 9 и 11)

Освен това самият той ще предяви иск към извършителя (както казах… точка 11). Смъртоносният шейк явно е развалил настроението на Фараж. 

„Не“ на млечните шейкове, „да“ на обикновените расисти с метални пръти. Viva Nigel Farage! 

***

Проучване сочи, че „Новата партия на Найджъл Фараж води убедително преди евроизборите“. Тъкмо си мислех, че на Острова е духнал вятър и е разсеял мозъчната мъгла, поне така изглеждаше в последните месеци – хората се противопоставиха на Brexit, искаха нов референдум, протестираха и всичко започваше да изглежда като че ли си идва на място и светът една идея по-малко приличаше на роман на Оруел и сега… това! 

Ако Найджъл „Млечния шейк“ Фараж спечели тези избори, мисля, че мога да кажа само: радвам се за Brexit, довиждане и попътен вятър! Затворете вратата от външната страна по-бързо и не, няма да има сделка. Понесете всички последствия на Brexit, такъв, какъвто си го пожелахте. О, също така – визите, за да дойдете да си киснете краката на Слънчака, струват пари и се чака за тях. Farewell, adieu, so long, bye, au revoir, ciao, sayonara, cheerio! 

***

Тъкмо започнах да се чувствам глупаво и малко параноично – че само аз и още шепа хора виждаме червения предупредителен флаг около обвързаностите на националистите и крайнодесните с Кремъл, и лидерът на либералите в Европейския парламент Ги Верхофстат написа в Twitter следното: „Скъпи Матео Салвини, ти и твоите приятели Щрахе, Льо Пен, Орбан и Фараж заговорничите с Путин и сте платени от Путин, за да унищожите ЕС. Предизвиквам те на дебат 1 на 1. Хората имат правото да знаят какъв дяволски план имаш на ум. Само кажи къде, аз ще съм там!“ 

Оценете и иронията, че Верхофстат е също така и координаторът за Brexit на Европейския парламент. 

 

***

Като стана дума за „дяволски“ неща… между нещата за научаване днес ще вмъкна и новината, че едно проектантско студио, което се казва АДА (като обратното на Рая), ще участва в конкурса за реконструкция на площад „Света Неделя“ и имат сериозен шанс да го спечелят. 

АДА са проектирали реконструкцията на Зона II и IV в Централната градска част на София, но вие ги знаете като хората зад идеята за „перките“ по „Графа“, сивата настилка, ремонта около „Александър Невски“ и водната стена тип „надгробна плоча“ на „Гарибалди“. Дори не ми се иска да споменавам какво значение за София има площад „Света Неделя“ и колко археологически находки и с каква стойност се намират там… Стискайте палци. 

***

А сега по точка 4. от списъка, с който започнахме. 

Оставяме родната действителност за малко и се прехвърляме в Италия:

Кайо Джулио Чезаре Мусолини, правнук на диктатора Бенито Мусолини, се кандидатира за евроизборите от крайнодясната (каква изненада!) партия „Италиански братя“. 

Политическите му амбиции следват тези на вторите му братовчеди – Алесандра Мусолини, евродепутат от партия „Напред Италия“ на Силвио Берлускони, и Ракеле Мусолини, член на общинския съвет на Рим. 

***

Да се върнем отново в беге. Една проста логическа връзка ми убягна през последните седмици. Хората, които скочиха срещу Стратегията за детето (тази клета, клета стратегия) и направиха такава чутовна кампания срещу нея, та чак ми се стори за момент, че ако си бяха впрегнали усилията и фантазията в нещо полезно, можеха да измислят лекарство срещу рака и двигател, който се движи на въздух, та тези хора са (съгласете се) повече или по-малко националисти. Нали? Някои казват „патриоти“. Ако правилно си спомням, същите тези хора  постоянно се ядосват на проявите на „циганите“ и искат най-после да ги интегрират (поне така се държат в публичното пространство, защото иначе сме чували и „на сапун“ и препратки към „чичко Хитлер“, и т.н.). Има ли някой мислещ човек, който да не е наясно, че рисковите деца, децата в рискови семейства и среда, жертвите на насилие, принуждавани да проституират, да просят, пребивани, насилвани – че те са най-вече от ромското малцинство? Някой „мислещ“ казах, не Фейсбук шарани, които вярват на всичко „конспиративно“ и мразят по подразбиране всичко, идващо не от Кремъл, вярват в норвежки Торбалан и наистина вярващи, че в тая Норвегия всеки втори е педофил и цял ЕС се е впрегнал да им доставя деца (вие нормални ли сте! Наистина!). 

От една страна говорите за интеграция, но от друга ги обричате на бой и какво ли още не, защото господарите така са наредили – да се мрази всичко, свързано с ЕС. В случая жертва падна клетата Стратегия. Искате интеграция, но само говорите за нея. Нормалните хора отбелязват факта, че трябват и мерки освен плямпане. Предлагат ви мярка за помощ, вие я оплювате и закопавате. 

Можете да погледнете точка 3. и точка 8. от списъка в началото на този текст. Добре, ще ви спестя усилието да ги търсите… ето:

3. манипулира околните и постоянно лъже, често си противоречи, но не спира да лъже и тогава, просто настоява на тезите си, колкото и да са противоречиви; 

8. безотговорност. 
 

Последвайте канала на

Александър Томов
2378 0

Свързани новини

Водещи новини